Här är mitt liv, typ.....

Här är mitt liv, typ.....

Feliz Navidad

resfrossaPosted by Eric S Ölund Sat, December 27, 2008 13:58:02

Blog Image

På Carrefour (coop forum typ) finns ett helt annat sortiment än de andra mataffärerna vi varit på. Begränsat i jämförelse med Stockholm, men ok. Köper lite julmat och går hem med långa armar. Ingen trängsel eller hysterisk julhandel utan ett relaxat strosande runt i köpcentrumet. Personlig service i chark-, fisk- och fruktdisken. Kassörskan plockar i varorna i kassarna. Knappt någon reklam överhuvudtaget i stan. Det finns något här som gått förlorat i det genomkommersialiserade Sverige.

Min vad mår inte bra, smärtar varje steg. Har känts lite efter senaste löpningen och efter jogging med Gordon på stranden i går är det definitivt något fel.

Dagen skulle enligt prognosen vara regnig, började kall och blåsig men sen blev det en strålande dag men stekande sol. Vi har picknick på stranden. Tomtarna går på vattnet. Äter godsaker, byter presenter, har en lugn hemmakväll. Och ja…vi flyger hem den femtonde januari.

  • Comments(0)//thisismylife.olund.net/#post20

Jag och Proust

resfrossaPosted by Eric S Ölund Sat, December 27, 2008 13:53:36

Kära dagbok

Jag är en obeslutsam och velig person, det som jag ena dagen finner självklart och säkert kan jag efterföljande dag anse vara helt felaktigt och främmande.

Jag har nu åter ändrat vårt hemresedatum. Ett handlande som mitt överjag har betydande svårigheter med. Om man inte kan lita på sig själv vem kan man då lita på? Det är en kamp mellan magkänslan och logiken och det verkar som den ena har övertaget över den andra varannan dag. Hur som helst – dyrt blev det.

  • Comments(0)//thisismylife.olund.net/#post19

Monday liksom

resfrossaPosted by Eric S Ölund Tue, December 23, 2008 02:08:23

måndag den 22 december 2008

Blog Image

Atlantens vågor rullar outtröttligt in mot stranden. Kollar på spansk television. ”It’s a mans world” halvporriga barbiedockor i parti och minut. Reklam och dubbade filmer. Snappar upp ett och annat ord. Handlat julklappar på Las Arenas, tröttande. Äter lunch i solen på El Santos: linspure, lövbiff med svamp och papas, tiramisu, öl och bröd 5:50 euro. Vad livet kunde vara annorlunda, långt till Jordbro industriområde. Har vågsurfar man på siestan. Jag städar lägenheten sopar och våttorkar tre rum och kök. Slår upp balkongdörrarna och står och kollar på barnen som nu får leka ensamma på stranden. Gör en utryckning när dom börjar hoppa ner från en mur som är två meter hög. Hemmamiddag: sangre el toro, pasta y salchicha. Nu är det vardagsliv.

  • Comments(0)//thisismylife.olund.net/#post18

21 december

resfrossaPosted by Eric S Ölund Tue, December 23, 2008 01:58:09

Söndag den 21 december 2008

Blog Image

Rödvinet sitter i huvudet. Tar ut barnen på stranden . Strömmarna, vågorna och stenkanter i vattnet gör att barnen måste vara under ständig uppsikt. Gordon verkar inte bekommas av det svala vattnet, Elvira hackar tänder efter ett tag. Allt eftersom dagen lider ökar värmen och det blir riktigt varmt. Hela familjen äter en lättare lunch med vatten, 47 euro. Springer på staranden, klockan är över fem det är över 20 grader varmt. Gårdagens cykling sitter i benen, jag är nära att bryta men biter ihop och springer hela stranden fram och tillbaka i sanden, 34 minuter. Tanken var att äta hemma men all mat är slut och alla affärer stängda. Äter på China Buffet för 4’e gången. Prisvärt, ok mat, ät så mycket du vill för 6,50/3:80 euro. Barnen äter mest pommes frites och glass. Bordsgrannarna ett gäng som jag tror är colombianska maffian men visar sig vara från Rumänien, de bjuder på rumänska julbullar. Inget vidare bordsskick. Sitter på caféet en stund och surfar. Sänkta priser på hemresa den 15/1, just precis när vi bokat om, griller i huvudet. Går med Monica till en Kubansk bar och dricker varsin mojito, stark sak. Jag älskar min fru.

  • Comments(0)//thisismylife.olund.net/#post16

19 december

resfrossaPosted by Eric S Ölund Fri, December 19, 2008 17:33:45

fredag den 19 december 2008

Blog Image

Vaknar med huvudvärk. Alla sover länge. Jag köper tres curra på bageriet till frukost. Helt svart på himlen över bergen. Kall vind. Sitter på balkongen ut mot havet och skriver. Tar en cafiaspirina som jag fick inslagen med papper på apoteket häromdagen, men inte är det som TREO.

  • Comments(0)//thisismylife.olund.net/#post12

18 december

resfrossaPosted by Eric S Ölund Fri, December 19, 2008 17:30:57

Torsdag den 18 december 2008

Har laddat min nya väckarklocka med musik. 08:01 sjunger E. Harris igång dagen. Handtvättar lite. Monica har köpt bröd med valnötter och russin, bäst hittills. Samma skitväder som senaste dagarna, Blåser inte så mycket i och för sig men inget cykelväder i bergen. Jag kollar in lite affärer kring Plaza Espania men rätt trista butiker. Monica och ungarna är i lekparken, jag möter upp dom . Solen kommer fram och hoppet återvänder. Tänkte fota sufarna men ungarna är hungriga så vi går hem och äter frukt. Monica och Gordon åker till flygplatsen för att hämta Matilda. Jag och Elvira promenerar på stranden. Vi äter perro caliente. Det är 20 grader men vi fryser och går hem och kollar på Anastasia istället. Lokalbussen tur och retur till aeroporto var tydligen smidigt. Dynamiken i familjen förändras till det bättre med Matildas ankomst. Handlar tapas och vin på superdino. Sitter och pratar i lägenheten. Matildas julklappsdator vill inte starta. Matilda är trött och stannar hemma med barnen, jag och Monica kan gå ut på stan ensamma. Hamnar på Plaza Farray och el Santos som vanligt. Äter papas och queso. Nu blev det coolt igen. Uppeppade av DN-artikeln om Las Palmas tycker vi att vi är superfräna som är här på riktigt liksom. Kollar in vädret på webben: sol men bara 18 grader närmaste dagarna. Känns som vi ska stanna åtminstone till 15/1. Mycket latinamerikanskt. Invandrare och återvändare. Kollar in ett kubanskt ställe med salsalektioner. Kanske det? Har mardrömmar på natten och mår dåligt. Länge sedan man var berusad.

  • Comments(0)//thisismylife.olund.net/#post11

17 dec

resfrossaPosted by Eric S Ölund Thu, December 18, 2008 23:06:51

Onsdag 17 december

Nattregn. Molnen svarta, ligger på berget som ett täcke. Solen finns någon annanstans. Skjuter på dygnsrytmen. Sover till nio. Innan frukost och morgonbestyr är över är klockan närmare tolv. Lunch på plaza frei igen. Vi är stammisar nu, ungarna leker i fontänen. Jag åker inlines hela strandpromenaden upp och ner. Surfarna ligger som vanligt och guppar. Fortsätter norrut och upptäcker att det är en anlagd gångväg som fortsätter ända till Playa confidential., 1 miljon skifferplattor, imponerande. Allt är perfekt städat. Sitter på italienska caféet och mejlar och tjatar på msn. Beslutsångest ska vi åka hem på juldagen, nyårsdagen eller senare? Att boka om till juldagen kostar kanske 1500:- men till 1/1 kanske 9000:-. Länge sedan vi åt middag ute, inte ikväll heller. Köper en hämtpizza på skandinaviska restaurangen i grannhuset. Beställer lite varmare cykelkläder med Matilda som kommer i morgon.

  • Comments(0)//thisismylife.olund.net/#post10

15 december

resfrossaPosted by Eric S Ölund Thu, December 18, 2008 23:05:07

Måndag 15 december

Sovmorgon. Det anmäls många bilstölder i jultider. Stressade julshoppare glömmer helt enkelt var de ställt bilen. Jag har alltid trott att jag har ett bra lokalsinne, jag har nog misstagit mig. Trots att jag gått upp och ned på varenda gata här kunde jag inte hitta bilen i förmiddags. Jo så småningom hittade jag den(ringde Monica och frågade). Sen blev det den vanliga körningen upp och ned och runt och fram och tillbaks innan jag till slut kom fram till ett tank ställe, 20 euro för tre dagars körning, här tankar dom fortfarande åt en ( samma sak på Sicilien förresten), lämnade in nycklarna strax efter 12 ,gubben gick runt bilen, stannade vid vä bak och studerande mina sliprepor, fortsatte runt bilen kom in igen och sa ok! Phu! Jag betalde 16 euro för barnstolen, bilen bjöd finnair på! Sen sprang jag nerför gatan, runt hörnet och in på Vodafone. Drog hela förloppet igen. Nu var det nya bud. Skulle inte kosta något att koppla upp sig men man behövde installera ett program i datorn som gör att vodafone kännner igen datasignaler!! Fanns att ladda hem på Vodafones hemsida….smart! men det skulle kanske inte gå i alla fall eftersom jag inte har en vodafonlur!! Jaja nu får de räcka.

Lunch på plaza Frei igen. Helt klart det bästa vi hittat. 3 rätter med valfri dryck för 5,50 euro(varför finns det ingen euro knapp på datorn?). Elvira blir allt mer bestämd och säker på sina val. Nu var det kyckling som gällde och hon åt hyfsat bra. Maten är det stora problemet här nere. Frukosten fixar vi själv och den blir allt bättre. Lunchen på pl Frei är bra för mig och Monica. Satt på Internet-stället ett tag. Funkade av och till men sen slutade det helt och jag gick hem. Monica hade blivit väskrånad på strandtrappan men rånaren blev stressad och slängde tillbaks väskan. Monica darrig, Ungarna har tumlat runt i vågorna och har sand överallt. Dom garvar och tycker det var coolt. Duschar av dom och går till nya shoppingmallen vid auditoriet. Stort och så men inte särskilt inspirerande. Kul att se spaniackaerna stappla runt på skidskor på en liten isbana.

  • Comments(1)//thisismylife.olund.net/#post9

Hyrbil till Playa Ingles

resfrossaPosted by Eric S Ölund Mon, December 15, 2008 17:02:31

Söndag 14 december

Blåser regnvatten rakt in genom balkongdörren. Kuling och regn. Allmänt trötta efter gårdagens fiesta. Fattar inte hur vi ska komma in i P-huset och går bilvägen upp till bilplanet, hittar inte betalningsautomaten heller. Får hjälp av föreståndaren som tar 15 euro för nattens parkering och nu efteråt känns det som vi blev blåsta. Sen går han på om att vi ska parkera i garaget och betala svart till honom på något sätt istället jag nickar som om jag förstår men det gör jag inte alls.. Putsar bort märken på hyrbilen med grön 3M och hoppas att AVIS inte märker något. Misslyckas igen att komma ur stan och kör runt lite extra, svärande och skällande på co drivern. Vid Aeroporto börjar det klarna och på playa Ingles är det strålande sol. 1-0 till GC sur. Den första som överfaller oss är en kille som ska locka oss med ”köpa time share tricket”, sure mayby later. Alla män är feta och fula finns inget coolt överhuvudtaget. Solen värmer skönt i alla fall. Vatten känns varmare än Las Canteras. Barnen springer till sandbergen. 2½ timme på stranden, klockan är fyra. Första bästa restaurang har sköna fåtöljer, god paella för 7 euro och hamburgare till barnen. Tar en öl också. Vad är det för fel på charterresa och playa Ingles då? Mår så bra att jag lovar barnen glass. Går en bit ner i "shopping centrumet" och köper kulglass till alla. Alla möjliga smaker inklusive olika "bars". Bestämmer oss att kolla in en shopping mall då vi är på plats. Parkerar vid Kasbaa. Allt det dåliga med GC uppenbaras plötsligt med inkastare till restaurangerna som blir sura om man inte ska äta. Försäljare som typ försöker prata svenska, fult, krams och allmänt deprimerande. Tar oss snabbt därifrån men lånar? en toalett för 40c. Gör exakt samma fel som igår när vi ska ut på GC1 men ger oss inte utan kör tillbaks och tar avfarten på rätt sätt andra gången och ut på GC1. 40 minuter senare på av. mesa lopez. Svart himmel och regn. Lyckas köra fel efter plaza espania men tar ett varv till och sen hittar vi faktiskt en p-plats, chansar att det är tillåtet att parkera. Barnen sover förståss men vi får igång dom och kommer hem utan särskilt mycket gnäll. Klockan är åtta och maten är slut, vi är trötta, alla hungriga. Sätter på en film till barnen, Vi går till hyperdino, stängt. Går in på en kina-mercado istället. Finns såklart mest ingenting användbart men en påse müsli faktiskt. Monica fixade bacon, egg, bröd, pasta och öl. Barnen speedar upp som vanligt efter maten och vid 23 är dom hur pigga som helst och Monica superirrterad. Jag känner mest för att ligga i sängen en dag, skriva och softa. Vänder inte vädret åker vi hem. Kanske den 2:a januari.

  • Comments(3)//thisismylife.olund.net/#post8

Lucia

resfrossaPosted by Eric S Ölund Mon, December 15, 2008 17:00:14
Blog Image

Lördag den 13 december

Lucia . Vi åker väl till Santa Lucia då. Skitväder i Las palmas. Krånglar oss ut genom stan. Tänker ta vägen genom telde och augime. Obeskrivligt svårkört med avtag, rondeller körriktningar som är helt förvirrande och en turistkarta utan vägnummer. Efter mycket krånglande oh svängande börjar Gordon må illa. Stannar i Augime. En liten museistad, vackert, pitorskt rent och snyggt. Små statyer överallt som barnen klättrar på. Äter smörgåsar på cafe och åker vidare mot st Lucia. Vädret är mycket bättre hä och plötsigt är det sommar. Upp upp på slingrande smala vägar efter bergväggarna. Fantastiskt vackert. Kaktusar, palmer, aloe vera. Hänförande utsikt. Man kan fläska på med superlativ. Väl i St Lucia är det någon slags procession av mestadels tjocka kärringar med vajande gång, marknad och stundande Fiesta. Går runt och kollar, mest skräp. Köper ett bröd och en påse oliver för 4,40 euro. En Lucia sveper förbi. Vid kyrkan står hon staty. I kyrkan är hon helgon. Tar vägen upp till san Bartolome, vänder där och åker vägen ner mot Maspalomas. Möter några cyklister och jag vill också trampa upp för berget. Värsta slingervägen ner. Parkerar i änden av Maspalomas och ungarna springer upp på ett sandberg. Vi har knappt ätit något, stannar på Yumbo , Toro 4 och äter oxkött och spagetti bolognese. Kör fel hela tiden. Till slut på GC1 oh rätt riktning. Ingenstans att parkera klockan är kvart i 9, kör i i ett p-garage. Hemma igen. På Plaza pilar är det Blues festival. 1000 människor inte en pensio. Alternativmänniskor, surfare, nedklätt. Barnen hittar några spanska lekkamrater, springer runt runt till halv ett på natten. Lång dag.

  • Comments(0)//thisismylife.olund.net/#post7
Next »