Här är mitt liv, typ.....

Här är mitt liv, typ.....

Nara himmelen

Las PalmasPosted by Eric S Ölund Sun, January 11, 2009 22:28:56

torsdag den 8 januari 2009

I solvarma diken rasslar ödlor. Kaktus, eukalyptus och aloe vera kantar vägen. Kullriga berg likt sockertoppar. Påminner om ett Mayalandskap men det är Midgård. Jag är Bilbo, på väg mot Alverna. Min bergscykel äter höjdmeter. Till slut 1320 höjdmeter och 70 km.

Las Palmas – Taramacietre – en genväg över Santidad som visar sig vara lång och tvärbrant – Teror – mot Valleseco men trötthet gör att jag viker av ner mot – Frigas – Arucas – Las Palmas.

Dricker en gudomlig cafe cortado i Teror. Pefekt väder. Vad kan mer önskas?

  • Comments(0)//thisismylife.olund.net/#post31

Tycka turist trist?

Las PalmasPosted by Eric S Ölund Sun, January 11, 2009 22:27:30

söndag den 4 januari 2009

Skulle Las Palmas vara turistiskt? Inte i mina ögon. Var molnigt väder i dag. Gick upp till marknaden vid Catalinaparken, tog sedan buss 1 till Triana. Fikade på plaza Hurtadao de Mendoza. Strosade runt i Veugeta och sedan ner till San Telmoparken. Ingenstans någon som försökte pracka på oss någonting. Helt folktomt i gamla stan. Fantastiska torg med kaféer som har normala priser. Ingen trängsel, finns nästan alltid plats på ett kafé eller restaurang. I San Telmoparken är det ”julmarknad” inför trettondagen som är den stora juldagen här. Marknad med kanariskt hantverk. Ingen trängsel här heller. Gordon fick köra radiobil. Elvira fick rosa sockervadd.

  • Comments(0)//thisismylife.olund.net/#post30

Och solen har sin gang

Las PalmasPosted by Eric S Ölund Sun, January 04, 2009 01:33:07

lördag den 3 januari 2009

Det är varmt i solen. Hänger på beachen hela eftermiddagen. Dricker en öl. Har Robin Trower i hörlurarna, sitter på huk i vattenbrynet och fotar barnen som leker i vågorna. Känner mig som Tim Page. Gordon har tappat en framtand är stolt och tilltalas ”Gluggen”. Elvira vill ha stringtrosor.

  • Comments(0)//thisismylife.olund.net/#post29

Penicillin och Aspirin

Las PalmasPosted by Eric S Ölund Sun, January 04, 2009 01:30:01

Nyårsafton 2008

Blog Image

Efter fyra veckor i Las Palmas vet jag fortfarande inte mycket om staden eller om människorna som bor i den. En ovanlig stad, här i Las canteras-hamnområdet är det en sällsynt blandning av etniska grupper och kulturer. Utanför en nattklubb som sålt förköpsbiljetter står några förundrade, porten är stängd, skylten nedtagen. Innan midnatt vandrar alla mot las Canteras södra ände; Chinogrupper, sydamerikanska indianer, muslimska afrikaner, några turister, surfare, festklädda spanjorer. På en scen utanför Auditoriet ska ”ABBA the world tour” framföra någon slags show. Ett jättearrangemang med stort TV-team, direktsändning, barer och som vanligt här MASSA poliser. Jag förstår att befolkningen här är måttligt intresserade av ett svenskt stompdisko band från sjuttiotalet i coverversion. Det känns helt fel. Det blir inget drag heller, allt är anpassat till TV-sändningen. Alla bara står och väntar 10 minuter, plötsligt börjar dom spela, säkert 25 man på scenen, ”ABBA” ser ut, rör sig och pratar som originalen, kul? Efter en halvtimme 23:45 slutar dom, inget händer, några sekunder före tolvslaget säger programledarna något, klockorna ringer in det nya året. Några raketer färgar himmelen. Det är skit mycket folk nu säkert 5000. Det skålas och så men allt är relativt städat. Atlantens vågor är upplysta av strålkastare, ett gäng surfare tar årets första vågor. En vitklädd kvinna dansar ohämmat i vattenbrynet. Män i smoking, män med cigarrer, en dramatisk kvinna med tatuerad taggtråd runt armen, en kille i badbyxor och surfingbrädan under armen, det är magnifikt. Livet är en film. Det är 21 grader varmt. För många börjar festen nu, för oss är den slut, barnen är trötta och jag har feber. Jag lider över att inte kunna vara med på festen.

Blog Image

  • Comments(0)//thisismylife.olund.net/#post28

Varat

Las PalmasPosted by Eric S Ölund Thu, January 01, 2009 15:56:17

onsdag den 31 december 2008

Blog Image

Världen liksom skalas ned. Häromdagen tänkte jag på resor till Africa och politiken i Stockholm. När febern stiger krymper världen allt eftersom och tillslut är det överlevnad, dricka vatten, en filt till en mindre. Andetag, smärta. Tittar på två taksnurror som jag ser genom balkongfönstret, ettusen en ettusen två ettusen… mer än ett varv per sekund, den andra är stilla, nu går den första långsammare och nu rör sig den andra. Snurrorna distraherar smärtan och jag känner mig nästan road för en stund. Måste betyda att jag börjar tillfriskna? Världen öppnas, expanderar. Flyttar huvudet en aning och ser nu att det finns tre snurror. Tappar intresset. Kryper in i mig själv. Jag är en apelsinkärna.

  • Comments(1)//thisismylife.olund.net/#post26

Hoppa över det här

Las PalmasPosted by Eric S Ölund Thu, January 01, 2009 15:52:10

måndag den 29 december 2008

Vaknar med halsont och feber. Blir allt värre under dagen. Cyklar upp till El Sabadal och letar efter Acer service. Snurrar runt ett bra tag innan jag hittar. Lämnar in Matildas dator. Känner mig definitivt sjuk. Dagens långcykling inställd förståss. Packar inför flytten. Vilar. smiley

  • Comments(0)//thisismylife.olund.net/#post25

Caprinia

Las PalmasPosted by Eric S Ölund Thu, January 01, 2009 15:48:49

söndag den 28 december 2008

Söndagsmarknad vid Catalinaparken. Lagom stor men varmt. Köper pokemontröjor till Gordon och Elvira, 1 euro styck. En halsduk till pappa för 2 euro. Barnen tröttnar , surar, Evira får ett skrikanfall. Monica bär henne i en km. Jag går in och panikköper fanta och chocklad och de är glada Astrid Lindgren barn igen.

Min gamla vän B är i stan en sin fru B2. Vi sitter i vår lägenhet och snackar och läskar. Går åter på Argentisk resturang. Lite trevligare, lite dyrare, lite godare men samma koncept med stora köttbitar utan några tillbehör. Fantasilöst och lite märkligt. Avslutar på kubanska baren med drinkar. B som är en gammal Brasilienräv instruerar hur en caprinia ska blandas och …ja den var inte att leka med ”so to speak”. Inte en människa där förresten.

  • Comments(0)//thisismylife.olund.net/#post24

Och så lite musik.....

Las PalmasPosted by Eric S Ölund Thu, January 01, 2009 15:45:01

lördag den 27 december 2008

Springer i gång dagen efter Las Canteras stranden känns för jobbigt så jag går halva sträckan, tar en timme då. Blir sittande 2 timmar på aminchi di pinocchio med datorn, fixar räkningar och diverse. Ute blåser det friskt, sanden piskar skinnet. Vi sätter oss i lä på norra änden av stranden. Blir väl hett. Går upp på en Hiperdino och köper kalla öl och lördagsgodis till barnen. Vi går hem, barnen är försvunna. Dom springer alltid omkring och leker men ingenstans syns dom till. Jag hade sagt att det var ok att gå lite före men nu vet vi inte om dom gått hemåt eller var dom är. Jag går efter stranden och spanar Monica tar strandpromenaden, vi blir rätt nojiga båda två men naturligtvis sitter de utanför huset och väntar.

Utanför Guardia, det enda lite coola stället på hela canterasbeachen, är det livemusik. ”Red tracks” Bra 70-tals hårdrock.

Köper pizzor till barnen. Sätter oss på Guardia och dricker tyskt veteöl., går sedan på Argentinsk restaurang. Stora köttbitar, thats it. Går runt lite för att kolla om det är något nattliv. Klockan är halv tolv men det är lugnt. Tvivlar på att det finns något nattliv överhuvudtaget. Går förbi Calle pub som enligt deras flyer ska bjuda på livemusik ikväll men det är stängt.

  • Comments(0)//thisismylife.olund.net/#post23

Kaktusar

Las PalmasPosted by Eric S Ölund Thu, January 01, 2009 15:41:24

fredag den 26 december 2008

Blog Image

Köper med oss bagetter och tar bussen upp till Jardin Canario som svensken Sventenius har anlagt. Kaktusparken var häftig med 200 olika sorters kaktusar. Parken ligger mellan Las Palmas och st Brigada lite mitt i ingenstans. Inga andra människor förutom oss och en förvirrad Norsk kvinna. Vi söker upp den enda baren som finns på vägen. Som de flesta barer här är det en långsmal lokal med en lång bardisk, ett gäng gubbar hänger med varsin öl, några spelmaskiner , rökigt, ohälsosam miljö. Klockan är runt två och det ramlar in allt fler män som tar en öl eller grogg - till lunch liksom. Glaset i ena handen, bilnycklarna i andra.

  • Comments(0)//thisismylife.olund.net/#post22

När juldagsmorgon glimmar

Las PalmasPosted by Eric S Ölund Sat, December 27, 2008 13:59:23

Blog Image

Busväder under natten men när jag går ut på balkongen på morgonen är det klart och lugnt.

Blog Image

Cyklar upp till Taramacietre och Los Glies. Kollar efter stigar och hela området är fullt av motocross stigar, tar en ner mot Taramacietre igen och vidare ner mot Guantarme där vi bor. Ingen höjdarcykling men gör 2 timmar och 535 höjdmeter och vaden verkar helt ok. Åter på stranden är det Thailandvärme, familjen luktar bränt. Softar på stranden, äter bagetter, badar i havet. Skruvar men Gordons julklappsmekano. Ungarna kollar på Peter Pan för fjärde gången på 1 dygn. Halvtid, tre veckor till i LP.

  • Comments(0)//thisismylife.olund.net/#post21