Här är mitt liv, typ.....

Här är mitt liv, typ.....

Nyårsdag

LivetPosted by Eric S Ölund Sun, January 01, 2017 22:41:43

Nytt år igen! Undrar hur detta år kommer att arta sig? Eftersom jag var dödens trött efter en heldagskörning i ishalka, mörker och postinfluensa blev nyårsaftonen en lugn tillställning med påföljden att den soliga förmiddagen gjorde sig bra för en gå-lunkarunda. Årets första träningspass. Eller träning, det var mest ett lulla omkring lite.

2017 är en öppen bok. Väsentligen finns bara en planering, Stigcykling i alperna i början av augusti. Det kan bli en tuff vecka och planen är att var vältränad tills dess. Det står en helt ny IBIS Mojo 3 och väntar i huset. Det blir morgondagens uppgift att göra den körklar.

  • Comments(1)//thisismylife.olund.net/#post41

Don't look back

LivetPosted by Eric S Ölund Sun, January 01, 2017 20:20:08

Sicket trist år det var. Världen har tagit flera steg tillbaka från någonting som var så lovande för bara några år sedan. Nu ändlösa krig, terrorism och en accelererande klimatförändring. Därtill despotiska och högerpopulistiska statsledare. På hemmaplan en förskjutning i åsikterna med alltmer utlänningshat och i närområdet har kriminella gäng gjort skjutningar till vardag. 2016 pissade rejält. På personligt plan även det ett bottennapp, till exempel när min fina stigcykel blev stulen. Sjukdomar, skador och uteblivna resor. Året avslutades i samma stil med influensa under fjällveckan - det var ju där jag skulle grunda formen med längdskidåkning och ja jag hade vaccinerat mig. Men som Dylan skrev ”Don't look back” Nu är det nytt år, för sjutton!  • Comments(0)//thisismylife.olund.net/#post40

Ostron och Champagne

LivetPosted by Eric S Ölund Sun, January 01, 2012 11:04:17

Årets sista insikt 2011

Min nya basföda:
Ostron, ekologiskt, fullt av nyttigheter, spås att bli de nya fiskpinnarna. Gärna för mig.
Finns ekologisk Champagne också.

Kan det bli bättre?

  • Comments(2)//thisismylife.olund.net/#post37

Snow Flow II

LivetPosted by Eric S Ölund Sat, March 27, 2010 18:26:41

Tänndalen 27 mars.

Två decimeter jungfrulig snö, som tjockt vispad grädde. Söker mig utanför pisterna, flätar kringlor. Jag känner ren lycka. Uppfylld av barnslig glädje. Känns som att jag återser en kär gammal glömd vän.

  • Comments(1)//thisismylife.olund.net/#post34

Snöskottning – vägen till Zen

LivetPosted by Eric S Ölund Fri, January 01, 2010 14:47:22

Fem centimeter nysnö, fluffigt puder, så vackert att det är synd att skotta undan det. Uppfarten till huset är väl trettio meter lång och tre och en och en halv meter bred. Snöskottning likt handdiskning - en ytterst konkret handling där resultatet bara kan bli bra, bättre eller perfekt. Styr snöskoveln i räta rader upp och ned, fram och tillbaka. Lägger upp snön i fluffiga högar. Känner hur den kalla luften fyller lungorna, hur kroppens muskler, rygg och leder utför en tekniskt fulländad sammansatt rörelse. Lyckan finns där i det enkla bara man inte anstränger sig för mycket att hitta den.

  • Comments(0)//thisismylife.olund.net/#post32