Här är mitt liv, typ.....

NyårsdagLivet

Posted by Eric S Ölund Sun, January 01, 2017 22:41:43

Nytt år igen! Undrar hur detta år kommer att arta sig? Eftersom jag var dödens trött efter en heldagskörning i ishalka, mörker och postinfluensa blev nyårsaftonen en lugn tillställning med påföljden att den soliga förmiddagen gjorde sig bra för en gå-lunkarunda. Årets första träningspass. Eller träning, det var mest ett lulla omkring lite.

2017 är en öppen bok. Väsentligen finns bara en planering, Stigcykling i alperna i början av augusti. Det kan bli en tuff vecka och planen är att var vältränad tills dess. Det står en helt ny IBIS Mojo 3 och väntar i huset. Det blir morgondagens uppgift att göra den körklar.

Don't look backLivet

Posted by Eric S Ölund Sun, January 01, 2017 20:20:08

Sicket trist år det var. Världen har tagit flera steg tillbaka från någonting som var så lovande för bara några år sedan. Nu ändlösa krig, terrorism och en accelererande klimatförändring. Därtill despotiska och högerpopulistiska statsledare. På hemmaplan en förskjutning i åsikterna med alltmer utlänningshat och i närområdet har kriminella gäng gjort skjutningar till vardag. 2016 pissade rejält. På personligt plan även det ett bottennapp, till exempel när min fina stigcykel blev stulen. Sjukdomar, skador och uteblivna resor. Året avslutades i samma stil med influensa under fjällveckan - det var ju där jag skulle grunda formen med längdskidåkning och ja jag hade vaccinerat mig. Men som Dylan skrev ”Don't look back” Nu är det nytt år, för sjutton!Om nattenMalaysia

Posted by Eric S Ölund Mon, July 09, 2012 06:52:52

Malaysia Perhentian Besar 9 juli 2012

Febern återkom. Jag vaknade klockan tre på natten och visste inte varför, men febern hade återkommit. Hjärnan var aktiv ville inte sova. Treo är räddaren i nöden och är en fast reskamrat. Går upp till badrummet och reflekterar över att det som vanligt är blött på golvet och att det är en gemensam faktor för de flesta badrum i den fattiga världen, golvfallet lutar åt fel håll. I hjärnan hoppar tanken från nu till hem. För första gången på tre veckor börjar tankarna landa i hemma. Jag vill men kan inte sova. Efter en timme börjar medicinen verka och den känns lite lugnare. Skyfallet startar efter fyra, det sprutar vatten, kalla vindar drar in i sovrummet jag slappnar av och sömnen är nära. Då kommer Tor åkande med sin vagn över himelen, blixtarna finns överallt vi är ovädrets epicentrum. Papparatziblixtar i alla fönster även om man blundar lyser det in i ögonen, BANG BANG BANG hammaren viner, de värsta åskknallar jag någonsin hört, helvetet är över oss, jag ber gud skydda våra barn, husen skakar, världen går under, evigheters evighet, ettusenett ettusentvå ettuse..BANGBANG, det bara fortsätter. Vid halvsex lugnar det sig. Sover ett par timmar. Natten bara ett minnesfragtment. Solen går upp. En ny dag gryr. Det är tid att åka hem.

Lyckans rusCykling

Posted by Eric S Ölund Thu, January 05, 2012 23:09:57

Blog image


Efter ett träningspass, när endorfinets lyckorus avtar och normaliteten är i antågande känner jag ofta ett skönt behov av att dricka en flaska vin. Nu finns det någon som insett dettta behov och skapat ett cykelvin som kan återställa lyckan. Finns i organisk version också. Vilken bra värld.


Blog imageOstron och ChampagneLivet

Posted by Eric S Ölund Sun, January 01, 2012 11:04:17


Årets sista insikt 2011

Min nya basföda:
Ostron, ekologiskt, fullt av nyttigheter, spås att bli de nya fiskpinnarna. Gärna för mig.
Finns ekologisk Champagne också.

Kan det bli bättre?

MarängcyklingCykling

Posted by Eric S Ölund Sat, December 31, 2011 18:29:57

Blog image
Stigcykling på nyårsafton, såsom traditionen påbjuder. Denna dag i fem minus, klart, snöfritt, frusna stigar, torra stenar och rötter. Cyklar i Trance, vet inte att vi kört Stalles gula fram och tillbaka förrän efteråt. Känslan som i första manchesteråket i morgonpisten.

Bra start på årets slut.

Ko Mak - day 5Thailand

Posted by Eric S Ölund Fri, December 17, 2010 06:18:36


  Did a fair bit of jogging this morning on this somewhat hilly little island which is about the only thing that can make your heartbeats going around here. It's really calm or sleepy almost, no shops except for some small mini-marts. The only wild thing are the red-eyed barking dogs that scare the shit out of you sometimes. Oh I forgot the not so healthy bunch of reggae people who is running a live-music place called Monkey Island. They had a party some nights ago with several acts played by Thai musicians including one exceptional trumpet player, almost Miles Davies division, sounds like a world star to me. Funny to hear something like that on this poor tiny island with 500 inhabitants.  

Snow Flow IILivet

Posted by Eric S Ölund Sat, March 27, 2010 18:26:41

Tänndalen 27 mars.

Två decimeter jungfrulig snö, som tjockt vispad grädde. Söker mig utanför pisterna, flätar kringlor. Jag känner ren lycka. Uppfylld av barnslig glädje. Känns som att jag återser en kär gammal glömd vän.

Snow-flowCykling

Posted by Eric S Ölund Sun, January 03, 2010 18:51:45

Blog imageEn söndag i skogen - vit som en oskuld. Min nya Trance styr liksom dit den vill vilket inte alltid är dit jag vill. Kramp i benen sista 30 minuterna. Frågan är om skogscykling inte är ännu häftigare på vintern?

Snöskottning – vägen till ZenLivet

Posted by Eric S Ölund Fri, January 01, 2010 14:47:22

Blog image

Fem centimeter nysnö, fluffigt puder, så vackert att det är synd att skotta undan det. Uppfarten till huset är väl trettio meter lång och tre och en och en halv meter bred. Snöskottning likt handdiskning - en ytterst konkret handling där resultatet bara kan bli bra, bättre eller perfekt. Styr snöskoveln i räta rader upp och ned, fram och tillbaka. Lägger upp snön i fluffiga högar. Känner hur den kalla luften fyller lungorna, hur kroppens muskler, rygg och leder utför en tekniskt fulländad sammansatt rörelse. Lyckan finns där i det enkla bara man inte anstränger sig för mycket att hitta den.